Over Jacobs

Ontstaan

Het verhaal van Jacobs begint in 1963. Toen opende Jean Jacobs zijn garage aan de Gentse Baan in Sint-Niklaas. De Wase ondernemer bracht op dat moment de merken Chrysler, Simca en Hanomag aan de man.

In 1966 besloot Jean Jacobs om het bedrijf toe te vertrouwen aan zijn dochter Jeanine en haar echtgenoot Herman De Saegher. In 1974 werd Jacobs Erkend Concessiehouder voor Mercedes-Benz bestelwagens en vrachtwagens. In 1984 werden ook de personenwagens van Mercedes-Benz opgenomen in het aanbod. Na verloop van tijd werden de bestaande bedrijfsgebouwen aan de Gentse Baan te klein voor het bloeiend familiebedrijf. In 1999 nam Jacobs zijn intrek in splinternieuwe gebouwen van 8.000 m2 aan het Industriepark Noord. Aan de Gentse Baan deed Chrysler en Jeep terug zijn intrede onder de Jacobs-koepel, daarmee de eerste Mercedes-Benz dealer die, volgend op de fusie Daimler en Chrysler, al deze merken vertegenwoordigde. Fiat nam naderhand de Chrysler-tak over van Daimler, en bouwde de activiteiten stelselmatig af tot Lancia van de markt verdween.

In 2012 werden de activiteiten van Garage Van Winkel in Lokeren overgenomen. De site werd in 2016 ingericht om Mercedes op een ongedwongen manier te ontdekken. Het begin van een nieuw tijdperk "Customer Experience", toonaangevend volgens de Daimler-organisatie.

Vanaf september 2016 is in Sint-Niklaas het Truckcenter van het Waasland gevestigd, op servicevlak worden nieuwe maatstaven gehanteerd om de noden van de professionele klanten nog beter te dienen.

Historische recordcijfers worden jaar na jaar behaald: in 2015 was Jacobs goed voor meer dan 1.650 bestellingen voor nieuwe en recente tweedehandswagens.
Vandaag de dag wordt het bedrijf geleid door de derde generatie. Samen met een team van 140 gemotiveerde medewerkers gaan Kris De Saegher en Carl Seys dagdagelijks aan de slag om hun klanten de service te bieden waar ze recht op hebben.

 

Jacobs

 

Door deze site te gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. Cookies kunnen worden beheerd in uw browser of de apparaatinstellingen.