Nieuws & events

Nieuws & events

Een nieuwe mijlpaal in de Jacobs historie: 

de overdracht aan Hedin Automotive.

 

Beste klant,
Beste leverancier,


Vandaag, 21 augustus 2019, werd er een nieuwe mijlpaal geslagen in de historiek van Jacobs door de overdracht aan Hedin Automotive.

Jacobs werd opgericht in 1963. Vanaf 1993 werkten wij ons, als derde generatie (Kris De Saegher, schoonbroer Carl Seys en onze echtgenotes), in om de dagelijkse leiding over te nemen en brachten we Jacobs tot wat het nu is: een jaarlijkse verkoop van 2.000 voertuigen, met 150 medewerkers verdeeld over twee locaties.

Toen Mercedes-Benz België in 2017 haar filialen Gent en Aalst te koop stelde, brachten we onze positie in kaart. Het werd een keuze tussen "kopen of verkopen", "eten of opgegeten worden". We kozen voor de piste die het lange-termijnbestaan van Jacobs veilig zou stellen en zetten daarmee onze persoonlijke ambities opzij. We gingen de strijd niet aan met grote buitenlandse groepen, maar we selecteerden een partij die in België voet aan de grond wilde zetten. De Zweedse firma Hedin kreeg dankzij onze aanpak de mogelijkheid om Jacobs over te nemen en daardoor ook Mercedes-Gent en Mercedes-Aalst. Nu de Belgische Mededingingsautoriteit haar goedkeuring gegeven heeft over de overname, strekt de invloedzone van Hedin zich uit over de provincies Oost-Vlaanderen en Antwerpen.

Een van onze slogans was "Jacobs, altijd op zijn tijd vooruit". Diezelfde spirit ontdekten we bij Anders Hedin, eigenaar van de Zweedse groep. De Hedin groep verkocht in 2018 maar liefst 78.500 voertuigen, verdeeld over 32 verschillende merken en 110 locaties. Door deze enorme omvang en de passie die zij ook hebben, hebben wij er alle vertrouwen in dat Hedin u als Jacobs klant zal blijven dienen op een hoog niveau. Door de grootte van deze groep kunnen zij sneller inspelen op de steeds veranderende automotive wereld en u zo meer mogelijkheden en klantenvoordelen bieden.

We kijken met veel voldoening en dankbaarheid terug op de gekregen kans om te groeien in het bedrijf van onze ouders en op onze realisaties in de afgelopen 26 jaar. Achter ons en achter de klant stond een merk waarop we konden bouwen en waardoor we durfden te investeren in innovatie, infrastructuur en in onze medewerkers. We wonnen het vertrouwen van duizenden klanten en kregen het respect van Mercedes-Benz BeLux.

Welke wijzigingen zijn er gepland? Op korte termijn zal de commerciële benaming van Jacobs vervangen worden door Hedin Automotive. De overige wijzigingen, die voornamelijk van administratieve aard zijn, zullen u ongetwijfeld gecommuniceerd worden door de overnemer.

En wat onze persoonlijk invulling van de toekomst betreft...

Kris De Saegher
"Ik zie nog heel wat opportuniteiten om binnen Hedin België de bestelwagen activiteiten naar een hoger niveau te brengen. Uiteraard is er eerst een overgangsfase om de dagelijkse leiding van de vestigingen in Lokeren en Sint-Niklaas in goede banen te leiden."

Carl Seys
"Ondernemerschap en creativiteit zullen de basis zijn om een volgende carrière te starten. Vier projecten in diverse domeinen staan al in de startblokken. Bovenal kijk ik uit naar het ontwikkelen van vernieuwende ideeën in een sfeer van ‘samen realiseren'."

Bij deze wensen wij iedereen die op enige manier betrokken was bij Jacobs, van harte te danken voor de uitdagingen, de leuke ontmoetingen en de kans die we kregen om bij te dragen aan uw
(rij-)plezier.

 

Carl Seys & Kris De Saegher

 

Vanaf nu kan u terecht bij de website van Hedin Automotive: www.hedinautomotive.be

 

Goedkeuring mededingingscommissie zorgt voor een stap dichter bij de effectieve overname van Autobedrijf Jacobs. 

Op 24 augustus 2018 werd de overeenkomst bereikt voor de overname van de Mercedes-Benz activiteiten van Jacobs door het Zweedse Hedin Bil. Jacobs is sinds 1963 actief in Sint-Niklaas en realiseerde in 2018 met 140 medewerkers 100 miljoen euro omzet door de verkoop van 2.000 voertuigen en bijkomende serviceactiviteiten. Daarmee behoort Jacobs tot de 5 meest performante Mercedes-Benz dealers in België.

Hedin stelt 3.000 mensen tewerk en heeft 31 merken in portfolio. Via de eigen verhuurmaatschappij, IT-ontwikkelingen, business development activiteiten en zo veel meer hebben ze een enorme slagkracht en knowhow, iets waar de meeste (en zeker de Belgische) dealers maar kunnen van dromen.

Op maandag 1 juli 2019 werd de officiële goedkeuring gegeven van de mededingingsautoriteit omtrent de overname door Hedin Bil. In augustus zal dit leiden tot de effectieve overdracht van Autobedrijf Jacobs. 

Wij houden u verder op de hoogte na de zomervakantie. 

De nieuwe CLA. Play by your rules.

De Mercedes-Benz CLA is ontworpen om perfect aan te sluiten op uw lifestyle. Met een glanzende diamond grille, gespierde schouders en een brede achterzijde zijn alle blikken op hem gericht. En op u uiteraard. Dankzij de spraakherkenning zijn twee woorden voldoende om hem te doen luisteren: "Hey Mercedes", en uw nieuwe CLA doet wat u vraagt. Het meest sportieve komt echter nog. In de AMG modellen wordt u gekatapulteerd naar een plek waar u heel veel rijplezier zal beleven.

Meer info over de nieuwe CLA.

Black November. 

Vergeet Black Friday, 
geniet van Black November. 

Mercedes Jacobs heeft Black Friday beter gemaakt. Véél beter. Want bij ons wordt Black Friday Black November! Zo heb jij langer de tijd om te genieten van onze straffe kortingen tot wel € 2.500 en interessante leasingformules. 

De nieuwe EQC.

Electric now has a Mercedes.

Mercedes-Benz presenteerde op dinsdag 5 september de nieuwe EQC. De eerste volledig elektrische SUV van het EQ label. Momenteel bewijst hij zijn power nog op het testterrein, maar wij bezorgen u graag al wat informatie.

De nieuwe EQC heeft maar liefst een bereik van meer dan 400 km per oplaadbeurt. Met zijn vierwielaandrijving sprint hij van 0 naar 100 km/u in slechts 5,1 seconden.

De zuiverheid en moderniteit van de EQC zijn af te lezen van het innovatief design. De elementen die vroeger aparte delen waren zoals de koplampen en het radiatorrooster zijn nu tot een fascinerend geheel versmolten. De standaard MULTIBEAM LED koplampen benadrukken de hoogtechnologische uitstraling met hybrideblauwe sierlijnen en een specifiek EQ lichtdesign.

Hedin Automotive neemt Autobedrijf Jacobs met vestigingen in Lokeren en Sint-Niklaas over.

Het Zweedse Hedin Bil heeft gisteren nu ook met Jacobs een overeenkomst bereikt voor de overname van de Mercedes-Benz activiteiten in Lokeren en Sint-Niklaas. Jacobs is sinds 1963 actief in Sint-Niklaas en realiseerde in 2017 met 140 medewerkers 100 miljoen euro omzet door de verkoop van 2.000 voertuigen en bijkomende serviceactiviteiten. Daarmee behoort Jacobs tot de 5 meest performante Mercedes-Benz dealers in België.

De intentie - geuit in de zomer 2017 - tussen Hedin en Jacobs, wordt nu ook geformaliseerd. Die is er gekomen voorafgaand aan de verkoop door Daimler van de Mercedes-filialen Gent en Aalst. Daarmee stond Jacobs aan de wieg van de creatie van de grootste Mercedes-Benz concessiehouder in België die straks 14 sites zal uitbaten (na goedkeuring door de Belgische Mededingingsautoriteit). Gisteren werd de overdracht van de Antwerpse dealer Andries met 5 sites definitief verworven.

Hedin stelt 3.000 mensen tewerk, heeft 31 merken in portfolio, en raamt de verkoop in 2018 op 80.000 voertuigen. Via de eigen verhuurmaatschappij, IT-ontwikkelingen, business development activiteiten en zo veel meer hebben ze een enorme slagkracht en knowhow, iets waar de meeste (en zeker de Belgische) dealers maar kunnen van dromen.

Carl Seys (medezaakvoerder van Jacobs): "We hebben een grondige studie van de toekomstige evoluties in de automotive sector gemaakt en de slagkracht van de internationale spelers in kaart gebracht. In de ogen van onze importeur waren we de bevoorrechte Belgische concessiehouder om mee te dingen naar de toewijzing van de filialen van Gent en Aalst. Hoe graag we zelf de uitbouw van Mercedes-Benz in de Oost-Vlaamse regio zouden waarmaken, we konden niet naast de realiteit kijken. We opteerden om onze activiteiten op termijn over te dragen, hetgeen gisteren uitmondde in een formeel akkoord. Daarmee is de verdere ontwikkeling van ons bedrijf op lange termijn voor onze medewerkers maximaal verzekerd."

Kris De Saegher (medezaakvoerder van Jacobs): "Voor onze medewerkers is dit een enorme opportuniteit: dergelijke organisatie biedt doorgroeimogelijkheden, zelfs over verschillende afdelingen heen. En toch blijft er voor de medewerkers een lokaal kleinschalig gevoel over de 14 sites. Er ontstaan ook mogelijkheden om dankzij IT (en een kostenverdeling over meerdere sites), een aantal functies aangenamer te maken." Carl Seys vult aan: "Dat zal ook de klantenbeleving ten goede komen. Natuurlijk kunnen we geen strategische details prijsgeven."

Kris DS geeft ook nog mee: "Uiteraard brengt zo'n fundamentele keuze een hele resem vragen met zich mee, die nu nog niet beantwoord kunnen worden. Maar we vonden het belangrijker eerst principiële beslissingen te nemen over de toekomst van Mercedes-Benz en Jacobs in de regio, dan onze persoonlijke motieven te laten meespelen."

De nieuwe Mercedes-Benz Sprinter komt naar de groothandels. 

In de zomer van 2018 trekken we de baan op met onze nieuwe Sprinter. We zijn terug te vinden 's morgens vroeg op parkings van verschillende groothandels om een gratis ontbijt uit te delen. De klanten kunnen genieten van een kopje koffie en een boterkoek terwijl ze vrijblijvend een kijkje nemen naar de nieuwe Sprinter.

De nieuwe A-Klasse, just like you.

De nieuwe A-Klasse is fris, jong en dynamisch. Met zijn vernieuwde uitlijning verleidt hij jong en oud. Tijdens de zomer van 2018 vind je hem terug op allerlei evenementen in de buurt. Zo stond hij te blinken op Thé Dansant en zal hij ook terug te vinden zijn op de Beverse Feesten en de modewandeling in Lokeren.

 

Netwerking bij Jacobs in Sint-Niklaas. 

Samen met JCI Waasland organiseerden we 1 juni ‘A brand new night' in onze showroom in Sint-Niklaas. Een netwerkevenement dat ondernemers in het Waasland samenbrengt in een aangename sfeer. Als gastspreker mochten we Dhr. Jan Paesen ontvangen (Marketing Director van Proximus). Na zijn uiteenzetting kon iedereen genieten van een glas en een dansje op de dansvloer.

Jacobs is verkozen tot de beste Mercedes-Benz bestelwagen dealer van 2017.

Op 15 juni 2017 brachten Transportmedia en FEBIAC de hele Belgische sector van de lichte bedrijfsvoertuigen samen in het Waerboomhof te Groot-Bijgaarden voor de eerste editie van de verkiezing "Best of Van 2017". Wij mochten de prijs voor "Best Dealer Van" voor het ​Mercedes-Benz netwerk ontvangen. Deze titel bekroont ons als de beste concessiehouder voor bestelwagens binnen het merk. Wij mogen ons nu dus met veel trots een jaar lang de beste ​Mercedes-Benz bestelwagen dealer van België noemen. 

Bedankt aan al onze klanten voor het jarenlange vertrouwen en onze medewerkers voor de inzet en steun. 

 

Vind de tweedehands Mercedes van uw dromen in onze Certified showroom in Lokeren. 

Op zoek naar de geknipte Mercedes tweedehandswagen? In onze nieuwe Certified showroom in Lokeren vindt u meer dan 100 tweedehands personen- en bestelwagens. Met kilometerstanden tussen 5.000 en 100.000 km, en standaard 2 jaar garantie. Voor buitengewoon veel keuze binnen uw budget. 

 

Jacobs Certified Lokeren
Oeverstraat 3, 9160 Lokeren 
09/340 41 60 


Graag brengen wij u op de hoogte van alweer een belangrijke stap in de Jacobs geschiedenis, meer bepaald met betrekking tot de Trucks.

Gedreven door de belangen van onze klanten, stelden Jacobs en Mercedes-Benz België het afgelopen jaar aan hen de vraag "Waaraan dient een professionele Truckdealer te voldoen?"
Als belangrijkste criteria hoorden we

 • openingstijden van receptie en werkplaats;
 • flexibiliteit tot inplanning van de herstelaanvragen; 
 • korte stilstandtijden;
 • kwaliteit van de uitgevoerde werken;
 • reistijd tot het herstelpunt maximum 30 minuten, gezien het aantal werkplaatsbezoeken per voertuig veelal beperkt is tot twee per jaar.

Daarom hebben we, in nauw overleg met Mercedes-Benz België en in de aanloop van een nationaal professionaliseringsprogramma voor het truckdealernetwerk, de beslissing genomen om Jacobs Sint-Niklaas als één globaal Truck Center uit te bouwen. Een beslissing met als doel onze ambitie te realiseren om Truck Center van de toekomst te worden.

Vanaf 1 september werden alle truckactiviteiten voor sales en service van Lokeren en Sint Niklaas gecentraliseerd in één globaal Jacobs Truck Center in Sint-Niklaas, Industriepark Noord 2, gelegen aan de kruising E17/N16, op 14km of 10 minuten rijden van afrit Lokeren.

De centralisatie biedt u volgende voordelen:

 • Nieuwe en ruimere openingsuren, ook op zaterdagnamiddag. 
 • Moderne infrastructuur, die in een volgende fase verder wordt uitgebreid.
 • Medewerkers met specialisaties om efficiënt en met officiële erkenning te kunnen werken (elektronica, mechaniek, tacho-ijking,...). 
 • Verhoogde aanwezigheid van medewerkers met specialisaties, zodat tijdens alle openingsuren steeds elk topic aangepakt kan worden of sommige interventies met twee techniekers samen uitgevoerd kunnen worden. 
 • Centralisatie van de onderdelenvoorraad, met een grotere en meer diverse beschikbaarheid. 
 • Deelname van Jacobs aan het 24h servicenetwerk. 
 • Ruimer aanbod aan mobiliteitsvoertuigen.

Kunt u nog bij Jacobs Lokeren terecht voor aankoop, onderhoud en herstelling van een bestelwagen?
Zeker en vast! Als sluitstuk van de renovatie van Jacobs Lokeren worden de serviceactiviteiten van bestelwagens en personenwagens samengebracht. Nu neemt u de centrale inkom die toegang geeft tot de gemeenschappelijke receptie en tot de showroom. Onze vertrouwde medewerkers zullen u er ontvangen, er is een specifieke Vans wachtcorner met koffie, free WIFI,... Na de heraanleg van de parking, zal de totale renovatie de komende maanden volledig afgerond zijn.

Wij kijken er in elk geval naar uit om u te verwelkomen in ons Truck Center Jacobs Sint Niklaas.

 

Tot dan!

Het Jacobs team.


 

Door deze site te gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. Cookies kunnen worden beheerd in uw browser of de apparaatinstellingen.